Gerjo Scheringa

Gerjo Scheringa

CEO Euro Pool Group

Lid Management Committee

Profiel

Gerjo Scheringa (1966) heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij heeft een Master in Business Economics (Groningen University).  


Ervaring

Met ingang van 1 augustus 2014 werd Gerjo Scheringa benoemd tot CEO van Euro Pool System International B.V. (Euro Pool Group). Hij is eindverantwoordelijk voor Euro Pool Group, die bestaat uit de twee divisies Euro Pool System en La Palette Rouge. Naast zijn rol als CEO van Euro Pool Group treedt hij ook op als COO (a.i.) voor de divisie Euro Pool System.

Voordat hij bij Euro Pool Group in dienst trad, werkte hij als Managing Director voor ZON Fruit & Vegetables, één van de indirecte aandeelhouders van Euro Pool System. Gedurende deze periode was Gerjo ook lid van de Raad van Commissarissen van Euro Pool System.


Gerjo begon zijn loopbaan bij Friesland Campina en deed internationale werkervaring op in diverse commerciële en leidinggevende rollen binnen Friesland Campina in Nederland, Afrika (Nigeria) en het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië).